Gå direkt till sidans innehåll

Samverkan livsmedelsbutiker och restauranger för minskat matsvinn

Åtgärd AP. 1.1. 2
Åtgärdsstatus:
Påbörjad Påbörjad

Åtgärden handlar om att hos livsmedelsbutiker och restauranger lyfta frågan om behovet och möjligheterna att minska matsvinnet. Intresserade företag kommer bjudas in till att delta i ett nätverk där olika åtgärder kommer diskuteras, ex planering och logistik för minskat matsvinn, tillagning av mat i butik av livsmedel där hållbarheten håller på att gå ut, donation av livsmedel som inte kan säljas till behövande.

Resultat

I samband med FN:s internationnella matsvinnsdag den 29 september 2023 anordnade Nacka vatten och avfall och Nacka kommun aktiviteter för minskat matsvinn i Nackas cirkulära hubb. Nacka Spis bjöd på tips, idéer, svinnsmart recept och smakprov. Nacka kommuns koststrateg berättade om arbetet i kommunen och en av skolkockarna bjöd in barnen till en interaktiv sagostund på matsvinnstemat. Nacka vatten och avfall ordnade med frågesport om matsvinn med fina priser.