Indikatorn mäter livsmedel som ger störst klimatpåverkan nämligen kött, fågel, mejerivaror och ägg.
Närproducerad mat i kommunens verksamheter
- Diagram
- Tabell
Rad-id | Datum | Värde (%) |
---|---|---|
0 |
2017 |
73,0 |
1 |
2018 |
77,6 |
2 |
2019 |
79,8 |
3 |
2020 |
86,5 |
4 |
2021 |
85,0 |
5 |
2022 |
84,0 |
6 |
2023 |
86,0 |
Kommentar
Utifrån den aktuella lagstiftningen, Nackas geografiska placering, budget och aktuella inköpsstatistik är mäter indikatorn andel närproducerad mat (%) i kommunens verksamheter inom varugrupperna kött, fågel, mejeri och ägg (från djur som är födda, uppfödda och slaktade i Sverige). Procentandelen är baserad på kilo.
Delmålet som sattes till 2020 har uppnåtts. För 2022 uppmättes andelen närproducerad mat i kommunens verksamheter vara 84 procent.
Värdet är dock en minskning från föregående år. Detta kan bero på att det just nu är en osäker livsmedelsmarknad.